Workshops en cursussen

Werk je aan een prachtig fotoproject of een omvangrijk boek? Vaak zitten we urenlang alleen te ploeteren, in gestolen uurtjes. Je mist de inbreng van andere makers, die je verhaal zien al staat het nog in de grondverf. Geef je op voor één van mijn cursussen en laat je inspireren.

10-15 september klooster Brabant

Schrijfweek: En nú schrijf ik dat boek!

Foto: Pexels

Je bent al een eind op steek. Het plot staat, je personages, je scènes – maar komt het geheel ook samen? Klopt je spanningsboog, wordt de lezer gelijk in de eerste scène op het juiste been gezet? Komt je hoofdpersoon geloofwaardig over en zit er voldoende vaart in je verhaal? We schrijven vaak alleen en in gestolen uurtjes. Van reflecteren en kijken naar hoe een fragment past in het grotere geheel, komt het dan niet. Wat je dan mist is inbreng van andere schrijvers, die je verhaal zien al staat het nog in de grondverf.

Van 10-15 september organiseer ik een schrijfweek in een klooster in Brabant. Overdag werkt iedereen aan zijn eigen manuscript (dat kan fictie of non-fictie zijn). Loop je vast, dan kun je haar vragen om met je mee te denken, of een wandeling maken in de omgeving (het kasteel ligt aan het Pietenpad). Om vijf uur ’s avonds komen we bij elkaar en lezen elkaars werk aan elkaar voor. Dan is er gelegenheid voor discussie en reflectie. ’s Avonds dineren we gezamenlijk. Daarna kunnen de avondschrijvers weer achter hun laptop kruipen, terwijl de ochtendschrijvers vast het licht uitdoen.

Voor wie?

Voor schrijvers die aan een eigen verhaal werken én feedback willen krijgen van anderen.

Aanmelden

Kosten: 750,- ex BTW voor de cursus en alle maaltijden, inclusief koffie en thee. Deelnemers die in de omgeving wonen en thuis willen blijven slapen, kunnen zich ook opgeven voor alleen de cursus inclusief de maaltijden. Meer weten? Mail me voor meer informatie: paulien@schrijfkracht.nl.

Artist statement schrijven

Deze cursus is reeds geweest en zal volgend jaar weer gegeven worden.

“De workshop van Paulien heeft me aan het denken gezet over mijn onderwerpkeuzes. En ik heb geleerd wat een goede aanpak is voor het schrijven van een artist statement. Ik begrijp nu beter hoe ik mijn eigen achtergrond kan samenbrengen met mijn beelden.”

Maartje van Ringen, fotograaf