Story doctor gezocht!

Werk je aan een prachtig project – een tentoonstelling, een film, een fotoproject? Je bent al jaren bezig maar hebt onderhand geen idee meer waar je project over gaat? Misschien is het tijd voor individuele schrijfbegeleiding.

Wanneer heb je een story doctor nodig?

  • Je werkt al jaren aan een idee maar komt niet tot een concreet project
  • Je hebt een berg aan materiaal, maar ziet je verhaal niet meer
  • Je bent ooit begonnen met een idee, maar wat was dat ook alweer?

Het hoort bij het maakproces: je verliezen in je materiaal. Vastlopen en even niet meer weten waarom je hier toch ook alweer aan begonnen was. Als storydoctor help ik je om door de bomen het bos weer te zien – en vooral om de uitgang te vinden. Dat doe ik door met jou op zoek te gaan naar het universele in het verhaal. En dat vind je meestal waar je het niet zoekt: in je allerdiepste motivatie om aan dit project te beginnen.

Wie ik dan wel niet ben?

En wie ik dan wel niet ben? Ik studeerde journalistiek en psychologie, en heb ruim twintig jaar ervaring met interviewen en schrijven. Als Story Doctor coach ik schrijvers en fotografen om tot de essentie van hun werk te komen. Kort gezegd help ik hen om het emotionele hart van hun project te vinden, want als dat helder is, volgt al het andere (meestal) vanzelf (hier lees je hoe dat anderen is bevallen). Ik ben een van de oprichters en was directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek en werk nu 20+ jaar als journalist. Met fotografen werk ik samen aan verschillende langjarige multimediale projecten (zie bijvoorbeeld dit project) en ik ben daarnaast auteur van twee literaire non-fictieboeken

Meer weten?

Mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: paulien@schrijfkracht.nl. Dan plannen we een kort kennismakingsgesprek op Zoom. In dat gesprek stel ik je twee vragen: waar gaat je project over? En wat wil je van mij? En kijken we of er een klik is; of ik begrijp wat je wilt maken. Na afloop stuur ik je een offerte op maat.

Paulien helpt je, door middel van diepte-interviews, om naar de kern van je verhaal te komen. Altijd met speciale aandacht voor de constructie van spanningsbogen en de narratieve stijl. 

Filmmaker, fotograaf en schrijver Anisleidy Martinez

Foto credits: Door van der Wiele