Blog NL

Het ultieme buitenspelen

Ik loop al een tijdje rond met een nieuw idee voor een boek. Wat het idee is ga ik je niet vertellen – als je dat in zo’n vroeg stadium met anderen deelt, vraag je om ongelukken.

Je begint met een verhaalidee over hoe jonge vrouwen zich staande weten te houden in de Arabische lente en je eindigt met een boek over een dertienjarige jongen die een bomgordel omdoet, om maar iets te noemen. Een idee moet de kans krijgen om te rijpen en in dat proces kan het nog totaal veranderen.

Hoe dan ook, een nieuwe lente, een nieuw geluid. Ik doe research, staar naar mijn boekenkast, maak een mindmap. Ik praat met deskundigen (nou ja, een vriendin die goed in het onderwerp zit). Met vrienden die meedenken en me uitdagen (even voor de duidelijkheid: in dit stadium hoor ik vooral graag wat je wèl in het plan ziet). En ik vraag me af of ik dit onderwerp echt zo intrigerend vind, dat ik er een jaar van mijn leven aan wil besteden.

Drempel

Dat komt, ik loop ook al langer rond met een ander idee: een korte gratis emailcursus om je idee scherp te krijgen. Ik spreek zo vaak mensen die met een geweldig idee rondlopen maar het niet helemaal scherp hebben. Ze blijven daardoor maanden, soms jaren, voor de drempel staan.

Terwijl het uitwerken van het idee juist het ultieme buitenspelen is: je zit nergens aan vast, en je project kan nog alles worden waar je van droomt.

Ah, aarzel je nog? Daar heb ik iets op.

Kijk eens naar dit filmpje.

Goed, denk jij vast over het idee waarmee je aan de slag wilt? Dan buig ik me de komende weken over de logistiek van zo’n emailcursus. Als ik dat eenmaal op orde heb, gaan we van start.

Foto: Anaïs López

You Might Also Like...