Waarom storytelling?

Apple favicon 72 pixels voor Schrijfkracht Omdat het beter gelezen, bekeken en beluisterd wordt.

Apple favicon 72 pixels voor Schrijfkracht Storytelling is niet voor niets zo hot in de reclame en marketingwereld. Verhalen zijn dé manier om mensen te boeien; om de aandacht vast te houden.

Apple favicon 72 pixels voor Schrijfkracht Storytelling is een manier om informatie te structureren, één die dicht tegen onze manier van kennis verwerken aanligt. Niets zo effectief om mensen verder te laten lezen, kijken, of luisteren dan de vraag “en toen, en toen?”

Apple favicon 72 pixels voor SchrijfkrachtEen goed verhaal opbouwen vergt kennis van storytelling. Het vergt ook een andere manier van informatie verzamelen. Centraal staan niet de feiten maar de beleving. De feiten mogen in iedere cultuur, in iedere groep hetzelfde zijn, we handelen naar wat die voor ons betekenen.

Apple favicon 57 pixels voor SchrijfkrachtDe beste storytelling verbindt hoofd, hart en buik. Een goed verhaal leest niet als huiswerk, maar laat je verplaatsen in degene die de gebeurtenissen ondergaat.

Apple favicon 57 pixels voor Schrijfkracht Een goed verhaal zorgt zo voor meer betrokkenheid bij je publiek of doelgroep.