En nu schrijf ik dat boek!

10-15 september schrijfweek in een klooster in Brabant

Je bent al een eind op steek. Het plot staat, je personages, je scènes – maar komt het geheel ook samen? Klopt je spanningsboog, wordt de lezer gelijk in de eerste scène op het juiste been gezet? Komt je hoofdpersoon geloofwaardig over en zit er voldoende vaart in je verhaal?

We schrijven vaak alleen en in gestolen uurtjes. Van reflecteren en kijken naar hoe een fragment past in het grotere geheel, komt het dan niet. Wat mist is de inbreng van andere schrijvers, die je verhaal zien al staat het nog in de grondverf.

Herkenbaar? Geef je dan op voor de schrijfweek, van 10-15 september in een klooster in Brabant. Overdag werkt iedereen aan zijn eigen manuscript (dat kan fictie of non-fictie zijn). Loop je vast, dan kun je mij vragen om met je mee te denken, of een wandeling maken in de omgeving (het klooster ligt aan het Pietenpad). Om vijf uur ’s avonds komen we bij elkaar en lezen elkaars werk aan elkaar voor. Dan is er gelegenheid voor discussie en reflectie. ’s Avonds dineren we gezamenlijk. Daarna kunnen de avondschrijvers weer achter hun laptop kruipen, terwijl de ochtendschrijvers vast het licht uitdoen.

Voor wie: Voor schrijvers die aan een eigen verhaal werken én feedback willen krijgen van anderen.

Kosten: 750,- ex BTW voor overnachtigen, de cursus en alle maaltijden, inclusief koffie en thee. Deelnemers die in de omgeving wonen en thuis willen blijven slapen, kunnen zich ook opgeven voor alleen de cursus inclusief de maaltijden.

Mail me voor meer informatie.

Je vindt deze aankondiging ook op de website Schrijven.

Wie ben ik?

Ik studeerde journalistiek en psychologie en heb ruim twintig jaar ervaring met interviewen. Als Story Doctor coach ik schrijvers en fotografen om tot de essentie van hun werk te komen (hier lees je hoe dat anderen is bevallen). Kort gezegd help ik makers om het emotionele hart van hun project te vinden, want als dat helder is, volgt al het andere (meestal) vanzelf. Ik ben een van de oprichters en was directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek en werk nu 20+ jaar als journalist en schrijver. Met fotografen werk ik aan verschillende langjarige multimediale projecten (zie bijvoorbeeld dit project) en ik ben auteur van twee literaire non-fictieboeken.  

Individuele schrijfbegeleiding

Naast de schrijfweek geef ik ook individuele schrijfbegeleiding. Het schrijfproces deel ik op in de volgende etappes:

  • de ideeënfase: hiervoor is de emailcursus Dromen van je eigen boek bedoeld;
  • de researchfase: heb je een vastomlijnd idee en weet je even niet hoe nu verder? Vraag dan aan eenmalig coachingsgesprek met me aan;
  • de schrijffase: ik bied individuele coaching en incidenteel schrijfweken aan;
  • de herschrijffase: in deze fase kun je vaak wel wat hulp gebruiken, dat kan zijn individuele coaching of een schrijfweek;
  • het manuscript insturen: ik denk graag met je mee en verwijs je ook graag door naar professionals die hierin gespecialiseerd zijn.

Paulien is niet alleen een ervaren journalist en schrijver, maar ook een academisch geschoolde psycholoog: een unieke combinatie van kwalificaties, en dat is te merken.

Schrijver Alfred van Cleef

Foto credits: Rafaël Philippen