Blog NL

Een roadmap voor nieuwe projecten

Nog een paar weken en dan is het kerst. Tijd om af te ronden en vooruit te blikken. Waar ga ik het nieuwe jaar mijn tanden in zetten? Heb je ook de neiging om tegen veel te veel mooie ideeën ‘ja’ te zeggen – omdat een nieuw project in beginsel altijd maar klein lijkt? Pas gaandeweg blijkt dat er achter iedere ‘ja’ nog tientallen andere ‘ja’s’ verscholen zitten. Je denkt ‘ik organiseer een klein evenement’, en voor je het weet bel je stad en land af om de juiste sprekers te vinden; of je begint een crowdfundingsactie en voor je het weet moet je dagelijks een foto en een berichtje op al je socials plaatsen.

En dus dacht ik: ik ga een roadmap voor nieuwe projecten voor mezelf opstellen. Waar moet een nieuw project aan voldoen, voordat ik er voortaan JA tegen zeg?

Elf voorwaarden

1 Gaat het kriebelen als ik aan dit idee denk?

2 Levert werken aan dit project me tenminste 2 van de volgende 4 op: poen, pret, prestige en voldoening?

3 Heb ik er tijd en energie voor? Ook als het project twee keer zoveel van me vergt?

4 Past het in mijn leven? Voldoet het aan tenminste 2 van de volgende 6 levensdoelen:

  • Een creatief leven leiden
  • Me verbonden voelen
  • Een zinvolle bijdrage leveren aan de wereld
  • Een gezond inkomen hebben
  • Liefdevol met mezelf omgaan
  • Met een open, lerende houding in het leven staan.

5 Wat ga ik hiervoor leren?

6 Wat zijn 3 voorbeelden voor mij voor dit projecten?

7 Wat is de setting? En wat is het verhaal dat ik wil vertellen?

8 Wie of wat wil ik met dit project bereiken? Wanneer ben ik gelukkig met het resultaat?

9 Welk kanaal zet ik in? En welk kanaal nog meer?

10 Hoe ga ik dit project financieren? En mezelf terwijl ik eraan werk?

11 Wat kan ik nu al in gang zetten om te zorgen voor maximale impact later?

Dit is de mijne. Hoe ziet jouw nieuwe projecten roadmap eruit?

You Might Also Like...