Blog NL

De werkelijkheid is geen enkelvoud

Het is nog even hoogzomer (halleluja!) en daarom verschijnt er deze week nog geen nieuwe nieuwsbrief, maar in plaats daarvan een geweldige video.

Mijn favoriete schrijfster, de Nigeriaanse Chimamanda Ngozie Adichie, hield een tijdje terug een inspirerende Ted talk. (Als je nog niets van haar hebt gelezen: begin eens met het prachtige Half of a yellow sun!) Ze legt uit waarom het zo belangrijk is dat we onze verhalen delen met de wereld.

‘Wat me choqueerde was dat ze [mijn Amerikaanse kamergenoot] medelijden met me had gehad voordat ze me zag. Mijn kamergenoot had een enkelvoudig verhaal over Afrika; een verhaal van catastrofe. In haar gedachten was er geen mogelijkheid dat Afrikanen op welke manier dan ook op haar leken.’

Zie hier haar hele toespraak (18 minuten):

Of kijk op Facebook naar de soundbite: https://fb.watch/eFUDiKirOm/

You Might Also Like...