Creatieve story doctor

NIEUW! Schrijfhulp voor fotografen:

Zit je uren te staren naar een lege pagina?

Ik help je door de juiste vragen te stellen en zet het voor je op papier. Want beeld maken is jouw ding, verwoorden is het mijne. Na een Zoom-interview werk ik de tekst voor je uit. Een week later heb je een interview voor je website, een draft van een artist statement of subsidieaanvraag, of een pitch over je project, fotoboek of tentoonstelling.

Hoe gaat dat in zijn werk?

We hebben een kort kennismakingsgesprek op Zoom van max 15 minuten. In dat gesprek stel ik je twee vragen: waar gaat je project over? En wat wil je van mij? En kijken we of er een klik is; of ik begrijp wat je wilt maken. Na afloop stuur ik je een offerte op maat. Als je die goedkeurt, hebben we een interview op Zoom van max een uur. Ik stel je vragen en help je zo om tot de kern van je project te komen of het hart van jouw makerschap. Daarna werk ik je woorden uit. Je hebt dan een eerste versie. Een tekst van, afhankelijk van je doel, één of twee A4. Het is een tekst in de grondverf, die je kunt bijstellen of aanpassen afhankelijk van waar je het voor gebruikt.

Wat kost dat?

Voor een uur interviewen en max drie uur uitwerken reken ik 250,-.

Wie ben ik?

Story doctor Paulien Bakker is oud-directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek en auteur van twee literaire non-fictieboeken (‘Een romantisch volk’ en ‘Wat volgt op een vergissing’.) Ze studeerde journalistiek en psychologie. Als story doctor helpt ze fotografen en journalisten in één-op-één coachingssessies om het emotionele hart van hun verhaal te vinden. Haar motto is: Pas als je weet wat jij met je onderwerp hebt, weet je ook welk verhaal je wilt vertellen. Nieuw is dat ze nu ook fotografen interviewt on demand.

Wat ik daarnaast ook doe: Story coaching

  • Je werkt al jaren aan een idee maar komt niet tot een concreet project
  • Je hebt een berg aan materiaal maar ziet niet meer je verhaal

Als story doctor help ik fotografen en journalisten die zijn vastgelopen in hun project weer op weg. In twee coachingssessies op Zoom van samen max 3 uur gaan we op zoek naar het emotionele hart van je verhaal. Dus heb je nog geen idee waar je heen gaat met je project, schakel dan de story doctor in.

(Foto copyright Marieken van der Velden)

nl_NLNederlands