Blog NL

Blijf lekker buiten spelen

‘Als je niet bereid bent om ernaast te zitten, kun je niet creatief zijn,’ zei Sir Ken Robinson, een Britse schrijver en onderwijsexpert, jaren terug alweer in zijn Ted-talk. Creativiteit noemde hij ‘het proces van nieuwe ideeën hebben die zinvol zijn’. Volgens hem is dat net zo belangrijk als leren lezen en schrijven.

De zomervakantie nadert zijn einde, het nieuwe schooljaar komt er weer aan. Als je net als ik deze zomer volop hebt mogen buiten spelen en nog nageniet van allerlei nieuwe indrukken, zou ik zeggen, hou dat vast. Dat gevoel van buiten spelen bedoel ik. Waarom maak je de komende maanden niet wat meer ruimte in je agenda vrij voor ‘mogen’ in plaats van ‘moeten’? Ga gewoon lekker onder werktijd een inspirerend filmpje kijken. Kijk bijvoorbeeld naar Sir Ken Robinson:

Regelmatig buiten spelen, ook als de scholen weer beginnen, het kan best. Neem eindelijk pianolessen, ga schilderen, doe die storytellingcursus bij Mezrab. Ben je meer een schrijver? Sluit dan aan bij de schrijfweek die ik van 10-15 september in Brabant organiseer:

Subscribe to our newsletter!

You Might Also Like...